почистване на тавани и мазета

Почистване на тавани и мазета

Почистване на тавани и мазета 

Таванът е нашето убежище, но дали там има място за нас от старите ни вещи? Мазето е мястото, където съхраняваме всичко, което „може да ни потрябва“ един ден…Почистване на тавани и мазета е желателно да се прави поне един път в годината. Защо? Защото това, което сме си мислили, че ще ни е необходимо вече цяла година стои в един ъгъл и все още не ни е потрябвало, но за сметка на това заема ценно място.

Да започнем с едно описание за това, какво представлява мазето. Някои го наричат мазе, други го наричат зимник, трети го наричат изба. Това е помещение в основите на къщата или извън нея, където са съхраняване продукти, навремето, когато не е имало хладилник. В днешно време мазето е променило своето предназначение. Сега там съхраняваме зимнината, бидоните с кисело зеле, зимни обувки, гуми за колата и куп ненужни неща.

почистване на тавани и мазета
Почистване на клошарско жилище

Изнасяне на стари мебели, вещи и боклуци от мазета и тавани

Ако тръгнем да правим почистване на тавани и мазета се оказва, че може да ни трябват и няколко дни, за да се отървем от ненужно трупаните вещи, с които сме ги затлачили. Знаем също така, че ще се освободи безценно място, на което може да се сложат други, много по-ценни и потребни неща. Проблемът ни е , че всеки път, когато видим купчината с боклуци на тавана или в мазето само си казваме, че трябва да ги почистим, ама някой друг път…

Ако мазето е склад за вещите, които има шанс да ни потрябват някой прекрасен ден, то таваните са мястото, където складираме старите мебели, дрехи, спомени и вехтории. Премятаме ги от един ъгъл в друг, от един кашон в друг с ясното съзнание, че никога повече няма да ги използваме. Лошото е, че не ни дава сърце да се отървем от тях. Тези стари мебели и вещи изяждат нашата енергия, но най-вече изяждам така ценното пространство, което можем да оползотворим по много по-практичен начин. 

В какво можем да превърнем тавана и мазето?

Замисляли ли сте се, че ако оптимизирате пространството в мазето и тавана може да се сдобиете с две помещения, в които да сътворите чудеса! Таванът може да превърнете в място за живеене, което да отдадете под наем. Мазето може да се превърне в работилничка или килер. В него може да наредите ските, обувките, гумите на автомобила, зимнината, но така, че винаги да ги намирате когато ви портябват. Първото необходимо условие, за да може това да се случи е да го изчистите от боклуците. За целта може да повикате приятели или да се обърнете към фирма за почистване на тавани и мазета. Фирмите за изнасяне и извозване на боклуци и ненужни вещи от мазета и тавани са бол на пазара. изборът е ваш!

Ето и някои често задавани въпроси. Те са свързани с почистване на тавани и мазета в областине градове и малките населени места:

  • Трябва ли някаква предварителна подготовка преди да се обадим на фирмата за почистване? – Не, не е необходимо да правите каквото и да било, след като бъде направен оглед ще бъдат дадени подробности;
  • Може ли при почистване на тавана или мазето да се сортират вещите? – Да, екипите на нашата фирма за почистване може да сортират вещите по желание на клиента;
  • Как се извършва заплащането и каква е цената за почистване на боклуци от тавани и мазета? – Заплащането се извършва на екипа, който идва на място, за да направи почистването; по желание на клиента плащането може да се направи в брой, с карта, както и по банков път;
  • Какво се случва със старите мебели и вещи, в които все още има живот? – Всички мебели и вещи, които са годни за повторно използване се даряват на хора в нужда, или на домове за възрастни хора или деца, които нямат възможност да си закупят.

Какво друго правим при почистване на тавани и мазета?

В обикновения дом таванът и мазето са места, където съхраняваме стари вещи. Има къщи, в които това „съхраняване“ е взело нечовешки размери. Там то се е превърнало в болест. Тук вече говорим за развит синдром на болестно събиране на вещи. И този синдром се нарича: вещомания, синдром на Меси, синдром на Плюшки, синдром на Диоген.

На такива места отпадъците и боклуците, които изнасяме са невиждани като количество. Трудно човек си представя какво може да побере едно такова мазе или таван. Да не говорим за мръсотията и миризмата. В клошарскте домове боклукът заема до 90% от обема на жилището. Таванът е недостъпен, същото важи и за мазето. За да се натоварят и извозат боклуците се налага утрояване на живата сила на екипите и техниката. В повечето случаи бокрукът е спластен, кашони, вестници, списания са станали като бетонна плоча, вследстие на поливането им с урина или други течности. В тези жилища мазетата и таваните са пълни с хлебарки, плъхове и мишки.

Почистване на клошарски жилища

При почистване на клошарски жилища се прави задължително няколко пъти дезинфекция. Така се защитават и собствениците, както и работниците на обекта. Често сред клошарията има трупове на загинали животни и буболечки, полу-разложени. В много случаи съседите са тези, които сигнализират за проблема. Поради нетърпимата миризма, която се носи от жилищата съседите се обаждат директно на нас.

За нас няма невъзможни неща, POCHISTVANE13 се справя с всякакви ситуации. Ако имате проблем с боклука, ако искате да почистите вашето мазе, ако искате да освободите тавана от излишни мебели и вещи – ние сме вашите хора. Обадете се сега, ще се отзовем незабавно!

НИЕ РАБОТИМ ЗА ВАС! ВИЕ СТЕ ВАЖНИ ЗА НАС! ПОЧИСТВАНЕ 13 – 088 666 13 13.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button
Share via
Copy link
Powered by Social Snap