Почистване на дворове и градини

Почистване на дворове

Лятото е сезонът за почистване на вашия двор!

Лято е, сезонът за отпуски и ваканции. Това е най-подходящото време, в което да сложите ред във вашя двор или предблоково пространство. Почистването на дворове и градини е необходимост, но не е приятно. В много случаи това крие доста изненади и непредвидени трудности. Човек може да се справи и сам с това предизвикателство, но винаги  е по-лесно и бързо, когато се обърне към професионалисти по почистване на дворове.

Тук не става въпрос само за косене на трева и изрязване на бурени, разчистването на дворни места е доста по-сложен и трудоемък процес. Ако не сте го направили през пролетта, през лятото нещата се усложнават, поради избуялата растителност.

Почистване на дворове и парцели
Фирма за почистване на запустели къщи и дворове

Двор или джунгла?

Случвало ли ви се е да отидете на село и да заварите в двора си джунгла? Да, разбира се, на кой ли не се е случвало. В нашето забързано ежедневие нямаме време да косим и плевим редовно. Обикновено това се случва един път в годината, особено, ако имотът ни е далеч и не ходим често. Разчистването на запустели дворни места наистина може да се окаже приключение. Брадвата и секачът няма да помогнат, докато не се намеси професионалната бригада по почистване на дворове.

Необходима е техника, необходими са умения, за да може разчистването да стане добре и да бъде ефективно. Има различна степен на трудност при този вид почистване. Понякога трябва да се орежат сухите клони и да се окоси избуялата трева; има случаи, в които трябва да се изкоренят иби орежат стари и изгнили дървета, да се заравни терена, да се изскубнат плевелите…

Какви са етапите при почистване на дворове, разчистване на запустели имоти и парцели, откъде се започва?

Зависи какво желае клиента: да направи от запустелия двор райска градина или просто да пооправи двора, за да може да стига до къщата и отделните части на имота си.

Какво можем да очакваме, когато влезнем в запустял двор: да не можем изобщо да отворим портата на оградата; са се налага да се сече буйна растителност, за да се покаже терена; да трябва да се подрежат дръвчетата и окоси тревата…

Какви са етапите по почистване на дворно място:

 1. Оглед и оценка на това, което трябва да се направи, както и на необходимата техника за това;
 2. Започва се от кастрене на сухи клони, рязане на изсъхнали или опасни дървета, изкореняване на сухи дънери;
 3. След това се преминава към изхвърляне на ненужни боклуци и вещи, които сме трупали през годината в двора – изхвърляне на стара дървена дограма, тухли и строителни отпадъци от ремонти, стари мебели и вещи;
 4. Може да се наложи и събаряне на паянтови постройки в двора, ако те са в разруха или пречат;
 5. Може да се наложи да се премахват камъни, които пречат и в които се спъвате редовно;
 6. Едва след „откриване“ на достатъчно пространство се преминала към рязане на бурени и храсти и косене на трева;
 7. Почистване и извозване на боклуците от двора до сметище, а не до съседната улица.

Какво трябва да знаем преди да отсечем дърво в двора или пред къщата?

Нещо много важно, което трябва да знаете, е че за да отсечете дърво трябва да имате разрешително. Това важи и в случаите, в които дървото е във ваия имот. Особено строг е закона, ако видът на растението е защитен. Бъдете внимателни, когато садите дървета, не ги сейте навсякъде, където ви падне, защото след това няма да може ей така да ги премахнете.

Колкото и странно да звучи, да, иска се разрешително за сеч в двора! Има общ режим за защита на дърветата, и добре, че е така, защото в противен случай, нямаше и едно дърво да остане, особено в града.

Забранено е да отсечете без разрешение дърво в селскостопанска обработваема земя /овощна градина, нива/, както и по пасищата и естествените ливади, дори и да са ваши. Повече информация може да получите ТУК . Съобразявайте се, защото глобите са големи и са за стопанина на дворното място, а не за този, който е отсякъл дървото.

Какво почистваме?

 1. Запустели дворове и дворни места;
 2. Запустели паркове и градинки;
 3. Запуснати предблокови пространства;
 4. Дворове и парцели;
 5. Силно замърсени къщи и всякакви имоти;
 6. Необитавани наследствени имоти, за които предстои продажба…

Почистваме всичко, което искате да бъде почистено. Извозваме боклуците след почистване до депо, за да не замърсяват природата. Ако искате да не се препъвате в изсъхналите корени на дърветата във двора, ако искате на се се оплита косата ви в сухите клони на дърветата, ако искате да не се препъвате в бурените, които осяват двора ви – решението е едно: обадете се на професионалистите по почистване на дворове и парцели.

Какво не прави нашата бригада за почистване на дворове?

 1. Ние не сме ландшафтни архитекти, въпреки, че понякога работим с такива;
 2. Ние не оформяме декоративни храсти и дървета;
 3. Ние не сме градинари и не осигурябаме абонаментна поддръжка на градини и дворове;
 4. Ние не сме озеленители, не садим дръвчета и цветя в дворове, зелени пространства и парцели.

Въпреки това, ако имате нужда от една от горните услуги, можем да ви свържем с подходящите фирми.

Предлолагаме, че от написаното по-горе, става съвсем ясно, че разчистването на терен или дворно място не е проста задача. Не всеки ще се нагърби да направи това. Старайте се, ако имате имот, който не може да поддържате редовно, да правите самостоятелно почистване поне един или два пъти в годината. Не трябва да се стига до момента, в който трябва да поръчате багер, за да изрине терена.

Ако смятате, че нашата бригада за почистване на дворове може да ви е от полза – обадете се сега на посочените в сайта телефон за контакт.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button