Косене на трева

Косене на трева, сезонна или целогодишна дейност? Косенето на трева е нещо, което напоследък извършваме често като услуга. Много хора искат да се върнат на село и да се заемат с имота си. Мнозина искат да направят там своята лятна резиденция или прилично място за отдих. За целта трябва да се прави редовна поддръжка на тревните площи и на целия имот. За съжаление не винаги имаме време да направим това сами. Налага се често да използваме помощ. Най-добре е да се доверим на специалисти. Така ще си спестите нерви, пари и неприятности. Освен това работата ще бъде свършена както трябва.

Каква е цената за косене на трева?

Цената за косене на трева е различна и зависи от много неща. Най-напред зависи от това каква е тревата: суха, свежа, висока, ниска. Освен това зависи и от това дали е само трева или има и бурени, храсти, увивни растения и др. Не на последно място, за цената, значение има и големината на терена и особеностите му: има ли денивелация, има ли лесен достъп до него, има ли удобно място за паркиране, на какво разстояние трябва да се носи окосената трева. И още нещо важно – комплексна ли е услугата, косене и извозване на растителния отпадък, или само косене, или само извозване. ПОЧИСТВАНЕ 13 ви предлага качествено извършване на тази услуга. Друг фактор, който определя цената за косене на трева е това, дали услугата е комплексна.

Какво означава комплексна услуга по косене и кастрене на треволяци и храсти? Това означава, че освен самото косене, подрязване и кастрене имаме и извозване на растителния отпадък. В много случаи клиенти заявяват комплексна цена, а в последствие се отказват от извозването или обратно. Знайте, че това води до промяна и в цената. Ами не е чудно, има промоция, когато се вземе пакет от две или повече услуги. Както и обратното – ако вземете две услуги, то по единично, цената е по-висока за всяка една от тях.

Лесно ли се коси трева в запустял двор?

Какво винаги, зависи от гледната точка, за едни е лесно, за други е трудно. Важно е резултатът от косене на трева да е добър. Косенето на трева никак не е лесно. Има много работа, която трябва да се върши, за да бъде вашия двор или имот в добро състояние. Както всяка дейност по поддържка и това си има своите особености. За да не ви се види прекалено трудно трябва да се съобразите с доста неща и да не занемарявате терена. Ето, от фирма КЕРХЕР, дават много добри съвети как да правите това. Ние може само да допълним, че е важно редовното косене на трева, подрязване на храсти и дървета, за да не прилича дворчето ви на джунгла. Тогава нещата се усложняват и положението излиза извън контрол. Запустелият двор се обработва в пъти по-трудно, времето, което е необходимо за неговото облагородяване е в пъти повече, а цената – в пъти по-висока.

Погрешно е да се мисли, че косенето на трева е лесна работа. Може да си помислите, че просто ще вземете косата или тримера и ще започнете да косите, но съвсем не е така. Когато тази дейност се извършва от хора без опит, бъдете сигурни, че ще има подводни камъни. Може да счупите острието на косата, може да счупите самия тример в някой камък. Както знаете, всеки занаят има тънкости, изглежда лесно, но в действителност не е така.

Фирма за косене на трева и кастрене в района

Не е лесно да се намери фирма за косене и кастрене в района, особено в селата. Там има най-голяма нужда от почистване на запустели имоти и терени. Обикновено става въпрос за наследствени къщи, които хората искат да направят свои резиденции за лятото, в които да се насладят на моменти на спокойствие и зареждане сред природата. Ако имате къща с двор вероятно имате нужда и от фирма за косене на трева. Е, разбира се, че може и вие самите да си обработвате двора, но имате ли време за това? Едно е сигурно, в забързаното ни ежедневие намираме все по-малко време за работа сред природата. Това е причината да предпочетем да оставим хамалогията по косене на трева на друг.

Изборът е труден, конкуренцията е голяма, но това понякога е проблем. Защо? Защото има фирми за косене на трева, които не са коректни. Цената, която получавате при огледа е ниска, а след това започва пазаренето. Имали сме клиенти, които споделят, че са попадали на фирми, които са ги изнудвали на място, с различни аргументи.

Какви са съпътстващите дейности покрай косенето на трева?

Тези дейности могат да бъдат много, а и разнородни. Освен косенето на трева, нашите клиенти ни наемат и за подрязване на живи плетове, кастрене на клони и много други. Опитахме се да направим списък, не е изчерпателен, но е доста подробен:

1/ Косене на трева от дворове, ниви, градини, паркове, междублокови пространства и други;

2/ Рязане и подравняване на храсти, оформяне на жив плет, кастрене на храсти;

3/ Рязане и изкореняване на къпини, малини, тръни и бурени, разчистване на запустели терени от растителност;

4/ Рязане и кастрене на опасни клони, премахване на дънери на изсъхнали дървета и други. Ако трябва да се реже живо дърво обърнете внимание дали не трябва разрешително!

5/ Струпване на растителния отпадък в самия имот, или неговото товарене или извозване до депо. Тук отваряме една скоба, за да предупредим, че паленето на храсти и растителни отпадъци е абсолютно забранено, поради опасност от пожар. До 20 000 лева стига размерът на глобата за палене на стърнища и други растителни отпадъци. Бъдете внимателни, понякога евтиното може да излезе скъпо, дори много скъпо.

Нашата бригада за косене на трева и почистване на запустели дворове работи в следните населени места: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София – град, София – област, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол.

Може да се свържете с ПОЧИСТВАНЕ 13 относно услуги по събиране и изнасяне на отпадъци, както и относно услуги по извозване на боклуци с бусове и камиони до сметище.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button
Share via
Copy link
Powered by Social Snap