Извозване на стари мебели

Извозване на стара секция

Извозване на стара секция? Извозване на стари мебели?

Да, това е въпрос, който много хора си задават. Да викнем ли бригада за извозване на стара секция, стара холна гарнитура, за извозване на стар гардероб, или да запретнем ръкави и да си я изнесем сами.

За да вземем решение трябва да прегеглим аргументите „ЗА“ и „ПРОТИВ“, за да не останем неприятно изненадани и за да имаме яснота какво ви предстои. Нека не се заблуждаваме, че варианта ние сами да се свършим работа е по-евтин и по-добър за нас. Трябва да се вземат предвид доста особености преди да решим на кой от двата варианта да се спрем.

И така, независимо какъв е поводът за смяна на нашата секция, имаме проблем, който трябва да разрешим: как да се отървем от нея, за да освободим място за нещо ново или просто да се сдобием с повече пространство.

Изнасяне на стари мебели
Бригада за почистване на домове от стари мебели и вещи.

Какви са варантите за изнасянето и извозване на стара секция?

Както споменахме по-горе, вариантите са два:

Вариант 1: Викаме няколко приятелчета и с тяхна помощ разглобяваме мебелите, сваляме ги пред кофите на блока и разчитаме, че някой ще си хареса това, което сме оставили и бързо ще го отмъкне. Защо? Защото, ако не стане така рискувате солена глоба от общината. Ах, да, не се бятне сетили, нали? Ами едва ли някой ще иска да вземе разглобената секция и непърва да си я сглобява…Защо пък не, може да я вземе за дърва, ако се отоплява на твърдо гориво…Ооо, и това не става, нали секцията е лакирана, а лакът е отровен и за хората и за природата. Не си правим услуга, ако се молим „добри хора“ да изгорят старата секция в печката!

Ако решите да не се разглобява, а да я свалите цяла рискувате да си навлечете гнева на съседите, защото има големи шансове да повредите етажната собственост, а и е голяма вероятността да не може да мине през вратата, говорим за вашата входна врата.

Има ли смисъл да викаме фирма за тази услуга?

Вариант 2: Явно първият вариант не е най-доброто, което може да „сполети“ ненужната ви секция. Да, повечето клиенти достигат до този извод преди да са предприели всякакви действия. Здравият разум надделява и те вземат мъдрото решение да се обърнат към екип от специалисти по почистване и извозване. Какво ще направят екипите на бригадата по почистване и извозване на стари мебели? Ще поискат информация за параметрите и вида на мебелите, които ще се извозват. Ще се поинтересуват има ли товарен асансьор, от кой етаж ще се свалят мебелите, има ли място в близост до входа, където да се паркира превозното средство и т.н. На тази база ще ви дадат цена, адекватна на това, което ще се извършва като услуга по извозване.

Ако се стигне до споразумение ще уговорят ден и час, в който ще дойдат и ще демонтират мебелите, които ще се извозват и изхвърлят до депо за отпадъци. Всяка сериозна фирма за изнасяне и извозване на стари мебели ще де постарае да не нанесе никави щети по вашето или общото имущество. Обикновено професионалистите вземат мерки добре да обезопасят терена и пътят на отпадъците.

Каква е съдбата на мебелите, които изхвърляме?

Дали сте се запитвали какво стана със старата ви секция, когато тя напусне вашия дом и се отправи към сметището? Най-вероятно си мислите, че по някакъв начин се рециклират? Да, по един или друг начин се случва точно това. Ако старите мебели, от които сте се отървали са в добро състояние, те биват реставрирани и дарени са нуждаещи се хора. Ако се демонтирани или начупени са предават в специализирано депо за отпадъци, където дървесината се обработва и рециклира. Ако има метални или други части те се отделят и рециклират отделно.

Ами, това е, разказахме ви всичко, което се случва когато се налага да се отървете от излезналите от употреба мебели. Ако имате нужда от нас може да ни намерите на контактите посочени в сайта.

1 thought on “Извозване на стара секция”

  1. Теменужка Хлебарска

    Искам да изхвърля приста,матрак и подматрачна рамка,на кой да се обадя и как да стане.Имам асансьор за сваляне от етаж 6.Пристата може би трябва да се демонтира.Моля да ми отговорите към кой да се отнеса за тази услуга.От Враца съм,ж.к.Младост.
    Телефон за връзка 0886938636 Хлебарска

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button
Share via
Copy link
Powered by Social Snap