Почистване на тавани и килери от чистачи

Почистване на тавани и килери

Ежедневно почистване на тавани и килери от хамали в София и страната

Нашата бригада прави почистване на тавани и килери в София и другите градове. Това е дейност, която извършваме ежедневно. Кога хората се решават да разчистят най-после своите тавани и килери? Обикновено предприемаме тази крачка, когато видим, че повече и игла не може да падне в нашия таван, мазе или килер. Чашата прелива, когато решим да се отървем от поредния боклук, но не знаем къде да го сложим, и тавана, и килера са препълнени. Тогава решаваме да се обадим на фирма за почистване на тавани и килери в града.

Почистване на килери от боклуци и стари дрехи и покъщнина

За какво служат тавана и килера в едно жилище или къща?

Да започнем с тавана, или по-точно казано таванското помещение. Всеки знае, че таваните имат специална геометрия, което ги прави особени помещения от дома. Много хора свързват таванското помещение с място, предназначено главно за трупане на багажи или на излишни стари мебели и вещи. Таванът обаче е ценно пространство, което може да се използва по много различни начини. Какви са те? Ще ви покажем по-долу:

 • място за съхранение на багаж, което може да е добре подредено и лесно достъпно;
 • може да превърнем таванското помещение в място за отдих и релакс, особено, ако има и хубава гледка;
 • защо да не наемете хора за почистване на тавани и килери и да направите свой работен кабинет;
 • не е невъзможно таванското помещение да се превърне в зона за игри и забавления;
 • ако решите, с малко повече усилия, може да го направите и част от къщата, например детска стая;
 • превръщането на тавана в работилница също би била доста добра идея.
Почистване на тавани от боклуци и стари мебели
Фирма за почистване на тавани, килери и мазета в София и цялата страна

Какво е предизвикателството при почистване на тавани и килери?

Когато решите да преобразите тавана или килера се изправяте пред многобройни предизвикателства. Едно от тях е откъде да се започне с почистването. Другата дилема е какво да се изхвърли при разчистването на тавана. Не на последно място е и въпроса какво ще се прави с вещите, с които сме решили да се разделим, къде ще се изхвърлят. И, разбира се, най-важното е КОЙ ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ТОВА? Както винаги, вариантите са три: викате приятели, опитвате се да се справите сами, или започвате да търсите в Гугъл „Фирма за почистване на тавани и килери и фирма за извозване на боклуци“.

Изхвърляне на боклуци при почистване на тавани и килери

Сами знаете какво разнообразие от вещи може да се намери в повечето къщи и апартаменти. От „съкровища“ до пълни клошарии, с които сме успели да запълним нашето ценно пространство. Освен, че се затрупваме с ненужни дреболии и мебели, ние губим от въздуха, който дишаме. Вместо да направим нещо градивно с ценните квадратни метри от имота, ние ги използваме за сметище за отпадъци.

Какво държим на тавана или в килера?

 • стари и често счупени мебели, които никога няма да ползваме, и които не хвърляме, за да не ни потрябват;
 • ненужни дрехи, които често пъти са демоде; такива, които са с петна или са ни малки, а защо не и големи; дрехи на децата, които няма на кой да дадем, но ги пазим, защото много ни харесват;
 • инструменти, някои от тях стават, други не, защото сме изгубили част от комплекта; но и тях държим, защото, ако намерим изгубената част един ден ще ни е яд, че сме изхвърлили всичко;
 • разнородни метални отпадъци – спици от колелото на детето, което отдавна е на боклука; долната част на лопатата със счупената дръжка; плочата от стария котлон, защото дори и да стопля бавно, ако новата се развали ще свърши работа; винтчета, гайки, клещи, пирони…
 • много други „строителни материали“ като: няколко тухлички ИТОНГ; нови лайсни, които ни останали; няколко парчета от ламината, за всеки случай; разбира се и фаянсови плочки от последния ремонт на банята; защо не и няколко плочки от теракота от пода в кухнята; разбира се старите кранове от цялото жилище;
 • може и някой друг акумулатор да се намери, въпреки, че тези неща често пъти държим в мазето…
Почистване 13, евтино почистване на тавани и килери от боклуци
Искате да почистите вашия таван от боклуци? Обадете се на ПОЧИСТВАНЕ 13

Какви са етапите на почистване на тавани и килери в София или други населени места?

 1. Най-напред трябва да се обадите на фирма за почистване и извозване на отпадъци. Хамалските бригади за почистване на пазара са много, изберете вашите хора: може по интуиция, може по гласа на човека, който е на другия край на линията…изборът е личен.
 2. Трябва да се споразумеете с хората, които ще разчистват вашия таван или килер…за цена, за ден и час, в който ще дойдат, за да извършат услугата.
 3. След като горните два етапа са преминати започва същинската дейност по почистване на тавани и килери от бригада чистачи. Кои са те?
  • оглед на пространството, за да се прецени какъв ще е редът, по който ще се извършва разчистване на килера или тавана;
  • сортиране на отпадъците – едро габаритни, дребно габаритни, метали и др;
  • събиране на дреболиите и дрехите в чували и изнасяне на едрите отпадъци и чувалите до превозното средство, с което ще се извозват;
  • товарене на боклуците, мебелите и покъщнината в бус, камион или друг превоз;
  • извозване на боклуците до специализирано депо за отпадъци.

Когато се прави почистване на мазета и килери, както и на други пространства, важното е да може превозното средство, което ще извозва отпадъка до депо да може да бъде паркирано близо до обекта. Това е важно, защото няма да се носи на дълго разстояние, а това ще намали и цената. Другата причина е, че пътят на боклука ще е по-къс, съответно няма да има вероятност да се разпилее, докато се носи.

ПОЧИСТВАНЕ 13 е бригада с дългогодишен опит в областта на почистване е изнасяне на мебели и вещи от къщи и апартаменти. Нашите екипи са съставени от професионалисти, които ще извършат услугата бързо и акуратно.

Call Now Button
Share via
Copy link
Powered by Social Snap