Почистване на мазета и тавани

Почистване на мазета и тавани от хамали

Почистване на мазета и тавани от хамали

Има ли подходящо време за почистване на мазетата и таваните от боклуци? По принцип това е дейност, която предприемаме традиционно пролет и есен. Истината е, че такова разчистване на боклуци от таван може да се направи по всяко време. Трябва да имаме желание и вдъхновение за това. Разчиствайки място на тавана или в мазето, ние си освобождаваме място. Така оптимизираме своята енергия и енергията на дома. Много хора в днешно време са привърженици на минимализма в дома. Така ще разполагате с повече пространство за вас и семейството. Знаете максимата за минималистичния дом – „по-малкото е повече“. Почти всичко, което важи за почистване на апартамента или офиса е в сила и за почистването на мазето и тавана. Защо да изберем почистване на мазета и тавани от хамали? Защото работата ще бъде свършена бързо и професионално, когато се обърнете към фирма за почистване.

Разчистване на мръсни тавани от хамали
Фирма за професионално и евтино почистване на мазета и тавани.

Почистване на мазета

Какво представлява почистването на мазета. Това е дейност, при която хамали за почистване премахват всякакви ненужни вещи, строителни отпадъци и боклуци от вашето мазе. Всеки е наясно, че мазето я мястото, на което трупаме безразборно вехтории, с ясното съзнание, че едва ли ще ги ползваме. Понякога така нахвърляме своите вещи, че е трудно да ги намерим, когато ни потрябват. Е, тогава защо ни е препълнено с вехтории пространство, ако не можем да го ползваме пълноценно?

Какво е особеното при разчистване на мазето от боклуци?

На първо място: всичко трябва да се изнася пеша, на ръка, защото рядко има асансьор. Обикновено стълбищата са тесни, лошо осветени, което затруднява почистването. Често пъти има и изпражнения от мишки и плъхове, а ако са поставяни капани или отрова – има умрели животни. При наличие на мърша трябва да се предвидят специални капсули, в които да се съберат труповете, за да не се сее зараза. Освен това, труповете на животни трябва да се закарат на екарисаж.

На второ място: трябва да се разделят отпадъците по видове. Строителните отпадъци се извозват до специално депо, различно от това, на което се изхвърлят дървенията и мебелите. Ако ще се изнасят електроуреди те също трябва да се предадат за рециклиране. Сами разбирате, че поради малкото пространство в повечето мазета, работата е затруднена. Това изисква много добра организация, за да може почистването на мазето да се случи бързо.

Разчистване на боклуци от тавани
Извозване на отпадъци след почистване на мазета и тавани

Почистване на тавани

Да имаш таван в днешно време е цяло богатство. В наши дни таваните вече рядко се ползват като склад за стари куфари, дрехи и книги. Всеки, който има късмета да разполага с таванско помещение, особено в града, се опитва да го превърне в жилищно пространство. За целта трябва да прибегне до почистване на тавани от хамали, или да се мобилизира и да направи почистването сам или с приятели. Как да почистим таванското помещение бързо и изгодно? Отговорът е прост, като се обърнем към бригада за почистване на тавани. И тук, както и при мазетата, всичко се извършва пеша, по стълбите. В редки случаи може някъде на има и асансьор, но това ще е наистина късмет. И при този вид почистване има огромни количества стари вещи, от които трябва да се отървем и които трябва да бъдат извозени до специализирано депо. Бригада от хамали може много бързо да превърне претрупания таван в място за живеене, творене или забавление. На тавана може да направите студио, ателие или зала за игри и среща с приятели.

Процесът на почистване на мазетата и таваните

Докато в мазето държим железа, зимнини, празни бъркани, пружини, шейни, стари ски…на тавана съхраняваме стари мебели, книги, стари дрехи, разни спомени и т.н. Въпреки разнородния вид на вещите целта е една и съща, когато искаме да ги разчистим. Всичко трябва да отиде на сметището.

Какви са етапите:

 • Оценка на терена и създаване на план за действие;
 • Събиране на дребните предмети в чували;
 • Начупване или разглобяване на едрите предмети, които заемат много място и пречат на изнасянето;
 • Товарене на преводното средство, което ще закара боклука до специализирано сметище;
 • Извозване на отпадъците;
 • Почистване след като бъде изнесено всичко от помещението.

Какво можем за извозим и изхвърлим от тавана и мазето:

 • извозване и изхвърляне на стари мебели;
 • извозване и изхвърляне на електроуреди – хладилници, печки, перални;
 • извозване и изхвърляне на стара дограма;
 • извозване и изхвърляне на метални отпадъци;
 • извозване и изхвърляне на книги;
 • извозване и изхвърляне на стари дрехи;
 • извозване и изхвърляне на вехтории;
 • извозване и изхвърляне на празни буркани.

Добрите практики в почистване на мазета и тавани

Във всяка една професия съществуват добри практики, от които всеки човек трябва да се води в своята дейност. Така е при услугите по почистване. Използването на професионално оборудване, качествено и подходящо работно облекло, коректност в отношенията…това е задължение на всеки, които се е посветил на тази професия. При почистването на избени и тавански помещения това също трябва да важи с пълна сила.

Професионалната екипировка и адекватното поведение са предпоставка за добре свършена работа.

Извозване на отпадъците след почистване на мазета и тавани

След почистването на мазетата и таваните следва извозване на отпадъците. Независимо дали става въпрос за строителни отпадъци, за извозване на дървения или дървена дограма, пружини или метални отпадъци, стари мебели или електроуреди, процедурата е една и съща. Натоварените камиони се отправят към съответното депо. Там всеки тип отпадък поема своя път към рециклиране и оползотворяване. Както споменахме, когато се почистват мазета и тавани имаме и органичен отпадък /било то изпражнения от животни или трупове на такива, най-често гризачи, гълъби, други дребни животни – котки, невестулки, белки…/ Органичният отпадък се затваря в специални капсули, които се карат на екарисаж.

Като допълнителна услуга може да ви предложим дезинфекция на мазета и тавани след почистване. Така ще сте сигурни, че няма да плъзне зараза в имота.

Ако и вие се нуждаете да бъде направено почистване на вашето мазе или почистване на вашия таван, ПОЧИСТВАНЕ 13 е насреща – 088 666 13 13.

2 thoughts on “Почистване на мазета и тавани от хамали”

 1. Може ли да посочите цени : почистване на маза от стара дограма и плослости и ивозване ?

  1. Здравейте, за кой район става въпрос, най-добре да изпратите снимки на вайбър, за да се ориентираме за количествата. Така ще може да дадем цена.

Comments are closed.

Call Now Button
Share via
Copy link
Powered by Social Snap