Почистване на мазета и тавани

Почистване на мазета и тавани от хамали

Почистване на мазета и тавани от хамали

Има ли подходящо време за почистване на мазетата и таваните от боклуци? По принцип това е дейност, която предприемаме традиционно пролет и есен. Истината е, че такова разчистване на боклуци от таван може да се направи по всяко време. Трябва да имаме желание и вдъхновение за това. Разчиствайки място на тавана или в мазето, ние си освобождаваме място. Така оптимизираме своята енергия и енергията на дома. Много хора в днешно време са привърженици на минимализма в дома. Така ще разполагате с повече пространство за вас и семейството. Знаете максимата за минималистичния дом – „по-малкото е повече“. Почти всичко, което важи за почистване на апартамента или офиса е в сила и за почистването на мазето и тавана. Защо да изберем почистване на мазета и тавани от хамали? Защото работата ще бъде свършена бързо и професионално, когато се обърнете към фирма за почистване.

Разчистване на мръсни тавани от хамали
Фирма за професионално и евтино почистване на мазета и тавани.

Почистване на мазета

Какво представлява почистването на мазета. Това е дейност, при която хамали за почистване премахват всякакви ненужни вещи, строителни отпадъци и боклуци от вашето мазе. Всеки е наясно, че мазето я мястото, на което трупаме безразборно вехтории, с ясното съзнание, че едва ли ще ги ползваме. Понякога така нахвърляме своите вещи, че е трудно да ги намерим, когато ни потрябват. Е, тогава защо ни е препълнено с вехтории пространство, ако не можем да го ползваме пълноценно?

Какво е особеното при разчистване на мазето от боклуци?

На първо място: всичко трябва да се изнася пеша, на ръка, защото рядко има асансьор. Обикновено стълбищата са тесни, лошо осветени, което затруднява почистването. Често пъти има и изпражнения от мишки и плъхове, а ако са поставяни капани или отрова – има умрели животни. При наличие на мърша трябва да се предвидят специални капсули, в които да се съберат труповете, за да не се сее зараза. Освен това, труповете на животни трябва да се закарат на екарисаж.

На второ място: трябва да се разделят отпадъците по видове. Строителните отпадъци се извозват до специално депо, различно от това, на което се изхвърлят дървенията и мебелите. Ако ще се изнасят електроуреди те също трябва да се предадат за рециклиране. Сами разбирате, че поради малкото пространство в повечето мазета, работата е затруднена. Това изисква много добра организация, за да може почистването на мазето да се случи бързо.

Разчистване на боклуци от тавани
Извозване на отпадъци след почистване на мазета и тавани

Почистване на тавани

Да имаш таван в днешно време е цяло богатство. В наши дни таваните вече рядко се ползват като склад за стари куфари, дрехи и книги. Всеки, който има късмета да разполага с таванско помещение, особено в града, се опитва да го превърне в жилищно пространство. За целта трябва да прибегне до почистване на тавани от хамали, или да се мобилизира и да направи почистването сам или с приятели. Как да почистим таванското помещение бързо и изгодно? Отговорът е прост, като се обърнем към бригада за почистване на тавани. И тук, както и при мазетата, всичко се извършва пеша, по стълбите. В редки случаи може някъде на има и асансьор, но това ще е наистина късмет. И при този вид почистване има огромни количества стари вещи, от които трябва да се отървем и които трябва да бъдат извозени до специализирано депо. Бригада от хамали може много бързо да превърне претрупания таван в място за живеене, творене или забавление. На тавана може да направите студио, ателие или зала за игри и среща с приятели.

Процесът на почистване на мазетата и таваните

Докато в мазето държим железа, зимнини, празни бъркани, пружини, шейни, стари ски…на тавана съхраняваме стари мебели, книги, стари дрехи, разни спомени и т.н. Въпреки разнородния вид на вещите целта е една и съща, когато искаме да ги разчистим. Всичко трябва да отиде на сметището.

Какви са етапите:

 • Оценка на терена и създаване на план за действие;
 • Събиране на дребните предмети в чували;
 • Начупване или разглобяване на едрите предмети, които заемат много място и пречат на изнасянето;
 • Товарене на преводното средство, което ще закара боклука до специализирано сметище;
 • Извозване на отпадъците;
 • Почистване след като бъде изнесено всичко от помещението.

Какво можем за извозим и изхвърлим от тавана и мазето:

 • извозване и изхвърляне на стари мебели;
 • извозване и изхвърляне на електроуреди – хладилници, печки, перални;
 • извозване и изхвърляне на стара дограма;
 • извозване и изхвърляне на метални отпадъци;
 • извозване и изхвърляне на книги;
 • извозване и изхвърляне на стари дрехи;
 • извозване и изхвърляне на вехтории;
 • извозване и изхвърляне на празни буркани.

Добрите практики в почистване на мазета и тавани

Във всяка една професия съществуват добри практики, от които всеки човек трябва да се води в своята дейност. Така е при услугите по почистване. Използването на професионално оборудване, качествено и подходящо работно облекло, коректност в отношенията…това е задължение на всеки, които се е посветил на тази професия. При почистването на избени и тавански помещения това също трябва да важи с пълна сила.

Професионалната екипировка и адекватното поведение са предпоставка за добре свършена работа.

Извозване на отпадъците след почистване на мазета и тавани

След почистването на мазетата и таваните следва извозване на отпадъците. Независимо дали става въпрос за строителни отпадъци, за извозване на дървения или дървена дограма, пружини или метални отпадъци, стари мебели или електроуреди, процедурата е една и съща. Натоварените камиони се отправят към съответното депо. Там всеки тип отпадък поема своя път към рециклиране и оползотворяване. Както споменахме, когато се почистват мазета и тавани имаме и органичен отпадък /било то изпражнения от животни или трупове на такива, най-често гризачи, гълъби, други дребни животни – котки, невестулки, белки…/ Органичният отпадък се затваря в специални капсули, които се карат на екарисаж.

Като допълнителна услуга може да ви предложим дезинфекция на мазета и тавани след почистване. Така ще сте сигурни, че няма да плъзне зараза в имота.

Ако и вие се нуждаете да бъде направено почистване на вашето мазе или почистване на вашия таван, ПОЧИСТВАНЕ 13 е насреща – 088 666 13 13.

2 thoughts on “Почистване на мазета и тавани от хамали”

 1. Може ли да посочите цени : почистване на маза от стара дограма и плослости и ивозване ?

  1. Здравейте, за кой район става въпрос, най-добре да изпратите снимки на вайбър, за да се ориентираме за количествата. Така ще може да дадем цена.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button
Share via
Copy link
Powered by Social Snap