Почистване на запустели дворове и терени

Почистване на запустели дворове

Почистване на запустели дворове? Каква е цената?

Почистване на запустели дворове е от най-желаните услуги през лятото и есента. Това е сезонът, през който всички фирми за косене на трева и разчистване на запустели терени са изключително натоварени. Всеки, който има къща, в града или на село, се е сблъсквал с това предизвикателство. Защо предизвикателство? Защото разчистването на запустял терен е истинско приключение, в което малцина се осмеляват да участват. След първи опит обикновено веднага всеки търси помощ от фирма за професионално почистване на дворове и парцели.

Рязане на опасни клони
Разчистване на запустели дворове и терени от фирма за почистване и извозване на отпадъци

Какво включва разчистването на двор?

Ако се чудите какво включва почистването на запустял двор ще ви дадем подробна информация. По-долу сме се постарали да опишем детайлно всяка една услуга, за която може да ни се доверите:

  • рязане на храсти, къпини, коприва, трънки и други инвазивни растителни видове;
  • рязане на клони и опасни дървета;
  • изкореняване на дънери;
  • косене на трева и висока растителност;
  • събиране и изнасяне на отпадъците след почистване на двора;
  • извозване на растителните отпадъци до специализирано депо;
  • събиране и изнасяне от двора на всякакви строителни отпадъци;
  • събиране и извозване на стари метални отпадъци от дворове и градини;
  • изнасяне на дървения от запустяло дворно място.

Специфични услуги по почистване на запустели дворове

Има и други, малко по специфични услуги, които понякога съпътстват разчистването на запустелите имоти и терени. Не се ограничаваме само до косене на трева и рязане на храсталаци и стари дървета. Много често, когато едно дворно място не се поддържа, има паянтовия постройки, които са полу-разрушени и обраснали в растителност. Те са опасни за обитателите, но и загрозяват вашия двор. Екипите на Почистване 13 ще изчистят строителните отпадъци и дървенията от съборетината, ще изнесат всички отломки, ще ги натоварят и извозят до специализирано сметище. Това ще ви спести време и пари, колкото и да не ви се вярва.

Важно е да знаете, че е абсолютно забранено паленето на растителност в двора, поради опасността от пожар, който може да стане неконтролируем. Има абсолютна забрана за палене на стърнища, слогове, крайпътни ивици, сухи треви и други растителни остатъци в защитените територии, в земеделските земи и горите на територията на страната. В двора може да се запали огън само, ако предварително сте обезопасили огнището. Трябва да сте подготвили подръчни уреди за пожарогасене (съдове с вода и пясък, тупалки и др.). Не палете огън в близост до стрехите на сградите и под клоните на дърветата. При установени нарушения от страна на граждани или юридически лица на нарушителите ще бъдат налагани санкции по чл. 41 от Закона за опазване на земеделските земи. Внимавайте! Не си струва риска! Запаленият в сухи треви и стърнища огън лесно може да обхване намиращи се в съседство трайни насаждения, стопански сгради, вилни и жилищни постройки, горския фонд.

Косене на трева
Разчистване на запустели дворове и терени от фирма за почистване и извозване на отпадъци

Можем ли да се справите сами при почистването на двор от боклуци?

Да, ако имате няколко свободни седмици и ако сте решили да инвестирате в скъпоструваща техника за косене на трева и рязане на храсти и клони. Как ви звучи? Не сте ли склонни да използвате отпуската и свободното си време за вас и семейството, за да си починете и отдадете на нещо приятно. Може и да изглежда лесно, но разчистването на запустели дворни места и терени е голяма хамалогия. Нашият съвет е да се доверите на професионалистите. В интернет ще намерите редица обяви за почистване на запустели дворове. Част от тях са на сериозни фирми, други са на частници, които извършват тази услуга, за да припечелят. Всеки може да прецени на кого да се довери, тук не можем да ви дадем съвет, това е въпрос на личен избор.

Обикновено фирмите за почистване на дворове имат на разположение доста хора. Те могат да изпратят при клиентите между 5 и 15 човека, в зависимост от квадратурата, които да извършат работата за много кратко време. Разбира се това има и своята цена, но нима времето ви не е по-ценно?

Фирма за за почистване на запустели дворове в цялата страна: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София – град, София – област, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол.

Много от нашите клиенти ни задават въпроса „Колко струва почистването на дворно място?“

Както не можем да дадем еднозначен отговор за това колко струва килограм месо в магазина, така не можем да кажем колко струва почистването на запустяло дворно място от боклуци. Да се върнем на месото: има телешко, пилешко, свинско, агнешко, заешко, еленско…има филе, бут, плешка…има и колбаси от месо…е, същото е и при почистването на запустелите дворове от боклуци. Има дворове, в които трябва да се окоси тревата, има и такива, които не са разчистване от години – обраснали са с коприва, къпини, костилките от околните плодови дръвчета са поникнали и оформили издънки…Има и дворове, в които човешки крак не е стъпвал десетилетия, и освен „гората“ от храсти и дървета, бръшляни и бурени има и бонуси като змии, порутени постройки, разрушени огради. Има и дворни места, върху които са разпилени всякакви боклуци, от дограма до стани коли и мотори…

Е, сами разбирате, че приблизителна цена няма как да се даде. Това ще е подвеждащо за клиентите. Обадете се и нашите консултанти ще ви дадат оферта по мярка.

Чистене на бурени
Разчистване на запустели дворове и терени от фирма за почистване и извозване на отпадъци

Комплексна услуга по почистване на запустели дворове

ПОЧИСТВАНЕ 13 предлага комплексна услуга по разчистване на запустели терени и дворове от отпадъци. От събиране и сортиране на отпадъка, през изнасяне и товарене, до извозване до депо. Клиентът няма грижа за нищо. Единственото, което трябва да направи е да осигури достъп до мястото, което ще се почиства. Ние имаме грижа за всичко, ако са необходими чували ще ги донесем, ако има нужда от допълнителна техника също имаме грижа за нея, ако се наложи да дойдат повече хора може да разчитате на нас. От началото до края ще се заемем в всичко.

Ние работим във вашия град, но работим и в цялата страна. Независимо къде се намира имота, който искате да бъде облагороден се обадете на ПОЧИСТВАНЕ 13.

Call Now Button
Share via
Copy link
Powered by Social Snap